Virrestä voimaa

Kuva

Alkusyksystä satuin kuulemaan alueradion aamulähetyksestä, kuinka kaksi toimittajaa keskusteli voimalauluista. Musiikki tekee tunnetusti hyvää kaikille, mutta monilla ihmisillä on sen lisäksi jokin aivan tietty laulu, voimalaulu, josta he tuntevat saavansa erityisen paljon voimaa ja lohtua silloin, kun elämä tuo kohdalle vaikeuksia tai pettymyksiä.

Kuulin keskustelusta vain lopun, eikä siinä mainittu yhtään esimerkkiä. Niinpä sitten avasin tietokoneen ja ryhdyin googlaamaan voimalauluja. Monenlaisia lauluja tuli vastaan, mutta ei yhtään virttä. Miksi ihmeessä? Luulisi, että juuri virret ovat niitä lauluja, jotka valavat ihmiseen toivoa, luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen. Niissä ei ole kysymys pelkästään ihmisen omista voimista, vaan myös ansaitsemattomasta avusta.

Ehkäpä virsien aktiivinen käyttäjäkunta ei halua korostaa tätä itsestään selvää asiaa verkossa. Sen sijaan eri artistien fanittajat ja erilaisten luonnonuskontojen kannattajat kertovat halukkaammin, mistä pieni ihminen heidän kokemuksensa mukaan saa voimaa heikkona hetkenään.  Hyvä lukija, mikä on sinun voimalaulusi?

Kaisa Häkkinen

Advertisement

3 comments on “Virrestä voimaa

  1. Anne Huoponen sanoo:

    Voimavirteni on VK177 Jeesus on paimen, erityisesti 4. säkeistö: ”Jeesus on rauhamme. Voimana on anteeksiantamus loppumaton. Maailma kuiluissa pelkojensa rauhaasi kaipaa ja rakkautta.”

  2. Kaisa Häkkinen sanoo:

    Kiitos vastauksesta, Anne! Ymmärrän hyvin, mihin valintasi perustuu. Rauhaa me tarvitsemme ja kaipaamme, sekä omaan mieleemme että ympäröivään maailmaan. Tämä virren säkeistö nostaa esiin kolme tärkeää asiaa: rauha, rakkaus, voima. Niiden avulla jaksaa elämässä eteenpäin.

  3. Leevi Ruonakoski sanoo:

    Eri tilanteessa eri virret voivat antaa voimaa. Itselle ehkä kaikkein läheisin on voiman antajana ollut virsi 318 ”Jeesus sä ainoa, heikkojen auttaja”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s